Končno prava poslastica!

Vabimo te, da izkoristiš akcijo Pripelji prijatelja, pleši brezplačno.

Za kaj gre?

Enostavno. Ker želimo, da tudi ti preizkusiš plesni program Salsation® z elementi funkcionalne vadbe in uživaš v plesu na vroče latino ritme, te vabimo, da se udeležiš naše akcije in na vadbo povabiš prijatelja, sosedo, znanca, kolega, brata, oziroma vsakogar, ki si želi plesati in se zabavati z nami in sicer v tem primeru brezplačno. Tako je.

V trenutni akciji ti ponujamo, da se dve osebi udeležita vadbe za ceno ene in sicer lahko izbereta katero koli izmed opcij na našem ceniku in plačata le eno karto.

Pohiti s prijavo, saj akcija velja le do 25. 5. 2019.

Cenik najdeš tukaj.
Na vadbo se prijaviš tukaj ali tako, da pokličeš na 031 200 683.
akcija-prijatelj

Salsation – ples skozi fitness program

nives-plesNives Rebernak Žigon, ženska, ki te enostavno začara.

Mene je. Ob najinem prvem srečanju, kake tri leta nazaj, nisem točno vedela kaj sem zaznavala. Ne da se opisati z besedami. Bila je drugačna od vseh drugih žensk, ki sem jih poznala. Drugačna na svoj zanimiv način, ki ga takrat nisem mogla definirati. Kaj je to, da se tako dobro počutim v njeni družbi?

Lepa ženska s čudovito energijo, z vabljivim pogledom in nasmehom, hkrati nekako zavita v tančice skrivnosti. Sedaj vem, kaj sem že od vsega začetka zaznavala in si hkrati dovolila prejemati od nje.

Postopoma in počasi so se te tančice odmikale in odkrivale njene čare. Vedno znova me je presenetila, saj vsega tega nisem bila vajena, oziroma si sploh nisem mogla predstavljati, da je to mogoče.

Koliko ljubezni, zadovoljstva, sreče in veselja je v njej in njeni energiji daleč naokoli. Seveda sem hotela tudi jaz vse to biti in imeti, zato sem jo vprašala, kaj je ta njena skrivnost, kako ji vse to uspeva?

Nad njenim kratkim odgovorom sem bila presenečena. ”Nič takega. Plešem.”

Pa sem jo prosila, če mi lahko kaj več pove o tem njenem plesu.

In je z takim navdušenjem, ki mu nisem bila do takrat še nikoli priča in me je dobesedno prikovalo na stol, začela pripovedovati svojo zgodbo, kako se je vse skupaj začelo.

”To sem nekako že od nekdaj želela početi. Plesati. Spoznati ljudi s plesom, glasbo, s svojimi telesi. Vse to je bilo že od nekdaj prisotno v meni. Spomnim se neke mini dogodivščine iz otroštva, ko sem bila stara okrog šest, sedem let. Bila sem pri sosedih na vikendu, ko se je po televiziji začela predvajati neka glasba, neka reklama in me je dobesedno katapultiralo iz sedežne in sem začela plesati. Bil je kot en mini nastop, ne vem točno kaj se je dogajalo. Tako sem spontano reagirala, da sem presenetila samo sebe in seveda vse prisotne.

Nekako od takrat naprej je bil ples in glasba moja največja zabava, moja sprostitev, moj odklop. Kot najstnica sem redno skupaj z prijateljicami hodila plesat in ko so one čez čas nehale, sem vztrajala sama. To mi je dajalo zagon za delo in ostala opravila v vsakdanjem življenju.

Udeleževala sem se vodenih vadb v fitnesih, kjer glasba predstavlja podlago za vadbo. Nato sem sprva dodala ure Zumbe, nato ples ob drogu, potem pa je v Slovenijo prišel Salsation®. Takoj sem vedela, da je to to. Še boljše od tega, kar sem že prej poizkusila, fenomenalna glasba, top koreografije, zasnovane na sodobnih latino ritmih, ki te popeljejo v čarobnost.

Nato sem se prijavila na izpit za inštruktorja na osnovnem nivoju in poleg naziva Salsation® Basic Instructor pridobila kar precej teoretičnega znanja, ki mi je pomagalo še bolje razumeti plesne gibe in ozadje koreografij, osnove muzikaličnosti in gibanja v plesu. Spomnim se, da sem bila nad izobraževanjem tako navdušena, da sem ga še dolgo časa priporočala vsem ostalim tečajnicam.

Tako sem vedno bolj opuščala “stroge fitnes programe” in spoznavala področja, kjer prevladuje ples. Na spletu je mojo pozornost prizgnil oglas za delavnico Kizumbe in nekaj me je poklicalo tja. In spet me je popolnoma prevzelo. Glasbena zvrst in sam princip plesa. Sledilo je vedno več delavnic na tem področju, vedno pogosteje pa sem se udeleževala plesnih prireditev in večdnevnih festivalov doma in v tujini, kjer sama izobraževanja ponavadi trajajo po več ur dnevno, sledi pa jim tudi večurno preplesavanje v paru. Z udeleževanjem plesnih delavnic kizumbe in kasneje tudi bachate sem izpopolnjevala in izpilila svoj plesni slog, se še bolj spojila z plesnimi koraki in vsak trenutek uživala do popolnosti.

Z leti je ta moj hobi, ples, vedno bolj postajal ne samo del mojega življenja, ampak moje življenje samo. Ko plešem, sem jaz v celoti, kar v resnici sem. Takrat problemi ne obstajajo. Sem izpopolnjena, prisotna skupaj z mojim telesom, sva eno, moje telo in jaz in glasba. Čas se ustavi, sem prostor. Povezana sem z mojim telesom, z vsemi in vsem kar je, z vsem kar obstaja. Želim tudi drugim predstaviti to, biti eno, biti prisotni z telesom, premikati se v ritmih glasbe z svojim telesom, občutiti svoje telo, dopustiti si biti to. Takrat se čarovnija stopnjuje, hvaležnost vsemu, življenju, da je tako čudovito, drugim, da si izbirajo kar jih veseli in sami sebi, da jim nekako kažem pot, na nek način in spodbujam, da izberejo sebe… In da nisem nikoli obupala in nehala izbirati to, kar me veseli, kljub številnim preprekam, ki sem so se pojavile v mojem življenju. Ja, to sem jaz. Salsation® pa velika pika na i.

Kaj je Salsation®?

Salsation® je skrbno zasnovan fitnes program, ki se pleše na zmes sodobnih ritmov. Zasnoval ga je Alejandro Angulo. Samo ime “Salsation” je izpeljanka iz besede “salsa” (omaka) in “sensation” (občutek, občutenje. Salsa, saj je to začinjena mešanica različnih ritmov, kultur, plesov in protokolov. Sensation, ker je velik poudarek na ritmu, liričnemu izrazu in osnovah človeškega gibanja. Ta ples skozi fitnes program je drugačen od ostalih predvsem v tem, da je enostaven, zabaven in funkcionalen. Skozi sprostitev se razgibamo in hkrati poskrbimo za lepšo postavo, saj med samim plesom treniramo na zabaven način tudi svoje mišice. Predznanje ni potrebno. Ostali plesni programi učijo koreografijo in udeleženci samo sledijo gibom, brez prisotnosti s svojim telesom.

Pri Salsation® programu vas popeljem na čudovito izkušnjo, kako resnično občutiti glasbo in svoje telo, kako zavestno, skupaj z svojim telesom izvesti določene gibe. Kako biti eno s svojim telesom, kako na čisto drugačen, liričen način, zares občutiti vsak gib in vsako noto glasbe. Vse se odraža skozi premikanje telesa, skozi pomen pesmi, skozi njeno zgodbo. Koreografija oživi in izkusi se nepozaben, čaroben fitnes ples.

Pred samim začetkom plesa telo najprej ogrejemo, se spoznamo z izolacijsko tehniko najprej zgornjega in nato spodnjega dela telesa. To pomeni, da se naučimo, kako zavestno in kontrolirano izvesti vsak gib z enim delom telesa. Sočasno se fokusiramo se na dinamiko gibov in s tem zagotovimo, da je naše telo pripravljeno plesati. Izolacija posameznih delov telesa pomaga zares začutiti ritem, izboljša kvaliteto izvedenega giba in omogoča, da si eno z ritmom, ne da izgubil kontrolo. Vse to se izvaja na zares preprost način, ki pripomore k boljšemu izvajanju koreografije. Za konec vadbe naše telo še ohladimo in raztegnemo.

Meni je res Salsation ® izredno obogatil življenje in mi ples približal na nepredstavljiv, čudovit način, ki ga resnično priporočam vsem, ki sta jim ples in glasba blizu, ” je z žarečimi očmi in širokim nasmehom zaključila Nives.

Seveda me je navdušila na vse možne načine in hotela sem to sama tudi poskusit. Takoj, ko sem se zmenila z njo za privat predstavitev programa Salsation®, se je nekaj zelo zanimivega začelo dogajati z mojim telesom. Lahkotnost, občutek sreče… Nisem samo jaz izbirala tega. To je želelo tudi moje telo. Biti resnično skupaj z mano, v plesu in glasbi, v katerem sva vedno uživala oba, četudi vsak na svoj način, očitno.

In ko sem prvič videla Nives, kako z vso svojo prisotnostjo in ljubeznijo, skupaj z svojim telesom in z vso milino pleše v ritmu glasbe, je nemogoče postalo mogoče in čarovnija je postala resničnost…

Resnično Hvala, Nives, da si mi pokazala, kaj še je mogoče in kaj sem do sedaj zamujala. Moje telo se je spremenilo, oblikovalo. Še več energičnosti, zadovoljstva, večja prisotnost, povezanost in sodelovanje z mojim telesom in ne samo takrat kadar pleševa.

Če si tudi vi in vaša telesa izbirajo Salsation® in bi se tudi vi predajali ritmom glasbe in plesa kontaktirajte Nives: